top of page

Support Group

Public·10 members

Prepricana Lektira Dozivljaj Macka Tose Branko Copicrar


Prepricana Lektira Dozivljaj Macka Tose Branko Copicrar
Dozivljaj Macka Tose je roman za decu koji je napisao Branko Copic, jedan od najpoznatijih srpskih pisaca. Roman je objavljen 1956. godine i od tada je postao jedno od omiljenih dela srpske decje knjizevnosti. U romanu se prati zivot i avanture macka Tose, koji je ziveo sa mlinarom Trisom u njegovoj vodenici. Macka Tosa je bio lenj i prozdrljiv, pa ga je mlinar Trisa jednog dana stavio u dzak i odlucio da ga baci u reku. Medjutim, macka Tosa je uspeo da se oslobodi iz dzaka i zapoceo svoje nezaboravne dozivljaje sa raznim zivotinjama i ljudima.
Prepricana Lektira Dozivljaj Macka Tose Branko CopicrarU romanu se susrecemo sa mnogim zanimljivim likovima, kao sto su mis Prorok, pas Saro, medved Kruskotres Kukuruzovic, skitnica, cica Brka, krcmar Vinko Sljivic i drugi. Svi oni imaju svoje osobine, mane i vrline, koje ih cine zivopisnim i simpaticnim. Macka Tosa se sa njima sprijatelji, sukobi, pomaze im ili im pravi probleme. Kroz njegove dozivljaje se preplicu humor, ironija, pouke, kritika i toplina. Roman je pun duhovitih dijaloga, opisa i situacija, koje nasmejavaju citaoca i podsticu ga na razmisljanje.


Prepricana lektira Dozivljaj Macka Tose Branko Copicrar je kratki sadrzaj romana koji moze da pomogne ucenicima da bolje razumeju i zapamte delo. Prepricana lektira sadrzi uvod, glavne dogadjaje iz svake od petnaest glava romana i zakljucak. Prepricana lektira je napisana jednostavnim i razumljivim jezikom, uz postovanje redosleda dogadjaja i uocavanje bitnih informacija. Prepricana lektira takodje sadrzi ilustracije koje prate tekst i olaksavaju njegovo pracenje.


Prepricana lektira Dozivljaj Macka Tose Branko Copicrar se moze naci na internetu na razlicitim sajtovima koji nude besplatne ili placene usluge prepricavanja lektire. Neki od tih sajtova su [Knjizare Vulkan], [Uciteljski kutak] i [SoundCloud]. Na ovim sajtovima se moze procitati ili slusati prepricana lektira, kao i pogledati dodatni materijali koji se odnose na roman, kao sto su radio-drama, razgovor o utiscima i razmisljanjima, mapa uma i slicno.


Prepricana lektira Dozivljaj Macka Tose Branko Copicrar je koristan resurs za sve one koji zele da se podsete ili upoznaju sa ovim sjajnim romanom za decu. Roman Dozivljaj Macka Tose je delo koje nas zabavlja, poucava i inspirise da cenimo prijateljstvo, slobodu i zivot.


About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...

Members

 • Sagar Sharma
  Sagar Sharma
 • Adhavi Joshi
  Adhavi Joshi
 • Amelia Walker
  Amelia Walker
 • Logan leo
  Logan leo
Group Page: Groups_SingleGroup
bottom of page